• news_banner

Вести

Официјално доаѓа на мобилен на 11 март 2022 година

 

Од IGNSEA

За повеќе детали, ве молиме погледнете го ресурсот:https://sea.ign.com/call-of-duty-warzone/183063/news/call-of-duty-warzone-is-officially-coming-to-mobile

 

Activision развива сосема нова, AAA мобилна верзија на Call of Duty: Warzone.

Во блог пост на веб-страницата Call of Duty, компанијата ги охрабри програмерите да се приклучат на нејзиниот внатрешен тим за да изградат верзија на Warzone од почеток за мобилни телефони.

 

11

 

 

Бидејќи играта не е само директна порта и Activision сè уште вработува програмери за да ја направат, Warzone на мобилни телефони веројатно нема да се појави уште некое време.

Меѓутоа, кога ќе пристигне, Activision ветува дека „ќе им ја донесе возбудливата, течна и голема акција на Call of Duty: Warzone на играчите во движење.

„Ова големо, бејт ројал искуство е создадено природно за мобилни со врвна технологија дизајнирана да ги забавува гејмерите ширум светот уште многу години“.

Не треба да се меша со Call of Duty: Mobile, другата Call of Duty игра на Activision базирана на мобилни телефони, која беше инспирирана од нејзиниот прв режим на Battle Royale наречен Blackout.Warzone ќе се развива во внатрешните студија на Activision во споредба со актуелната мобилна игра, која ја направи кинескиот програмер Tencent.


Време на објавување: Мар-11-2022 година